Authentiek, enthousiast, down-to-earth
âInspireer onze LoReCa-alumni om met ChatGPT aan de slag te gaanâ, vraagt de AP Hogeschool. Komt voor de bakker! aiTrainer Wim schotelt tot de verbeelding sprekende voorbeelden uit de logies-, restaurant- en cateringwereld voor.
Riad Hoxhaxhiku is het opleidingshoofd Hospitality Management aan de AP Hogeschool Antwerpen. Hij wil zijn alumni verrassen met wat ChatGPT voor hen kan betekenen. Zo toont de hogeschool dat zij de vinger aan de pols houdt.
Denderende trein van use cases
Wim: âIk krijg een halfuur voor mijn babbel, wat weinig is. Te weinig om te vertellen hoĂ© je ChatGPT excellente antwoorden ontlokt, maar prima om te enthousiasmeren. Om het strakke schema te respecteren, dompel ik me op voorhand enkele uren in de leefwereld van de LoReCa (Logies, Restaurant & Catering)-medewerkers. Met ChatGPT brouw ik zo knallers van usecases. Een denderende sneltrein die de aanwezigen net niet van hun stoel doet donderen.â (lacht)
Wat kan ChatGPT niét aan?!
Riad: âDe sessie wordt een eye-opener! Want we weten al dat ChatGPT kan antwoorden op een eenvoudige vraag, zoals: âVertaal deze tekstâ. Maar wat is de verrassing groot over de veelheid van opdrachten die het aankan. Zodanig toepasbaar op zoveel levels!
Zoals: âLok met drie wervende teksten drie aparte doelgroepen naar dezelfde hotelkamerâ, âWerk mijn idee uit met een specifieke aanpak en schrijfstijlâ, of: âMaak een tongstrelende menubeschrijvingâ.
Wat me aangenaam verrast? Dat Wim zelfs een voorbeeld heeft uitgewerkt dat bij mijn persoonlijke interesse aansluit: ChatGPT de gepaste wijnen laten selecteren! Vriendelijke, enthousiaste man trouwens, die Wim, en tegelijkertijd down-to-earth. Zeer authentiek.â
Perfect hospitality-hulpmiddel
Riad: âChatGPT voelt zich als een vis in het water in de LoReCa. Een perfect hulp- of inspiratiemiddel om het gros van het voorbereidende werk te verrichten. Want de verfijning moet je bij bepaalde zaken toch nog zelf doen. Gelukkig maar, want zo onderscheid je je alsnog.â
Hospitalitymanagement aan de AP Hogeschool
Riad: âWij leiden jongeren op tot professionals in de hospitalitybranche in een multiculturele wereldstad. Zij leren vaktechnische vaardigheden naast economische en professionele ontwikkeling. Dit alles omkaderd met communicatieve vaardigheden in minstens drie vreemde talen. Ze doen ook op twee momenten aan stage of werkplekleren, waarbij ze naar alle windstreken mogen trekken. Vaak mondt dit trouwens uit in een natuurlijke overgang naar een vaste job.â
Bachelor of graduaat
Riad: âDe AP Hogeschool Antwerpen biedt in de hospitalitysector zowel Graduaat LoReCa als Bachelor Hotelmanagement aan.â
Wim: âWillen we ChatGPT beide opleidingen eens naast elkaar laten zetten, Riad? Wacht, ik geef het even de twee URL's en vraag een vergelijkende tabel:â