Is a HomePage: bool(false)
Current page-id: 416
Home page-id: 641

Should be HomePage: bool(false)

Current LangCode: nl

is a MiniSite: bool(false)

Should Load Subnav: bool(true)

Has Sidebar: bool(false)

Should Load Sidebar: bool(false)

Has bottomMenu: bool(false)


Op zoek naar inspiratie?
Smullen maar!

Ruimte om zelf zaken te ontdekken

Ambitieuze Vlaams-Brabantse en Brusselse kmo-ondernemers leven om te leren. En Unizo bedient hen op hun wenken met het Ondernemersforum: een reeks van interactieve bijeenkomsten rond één thema. Een expert in de materie gidst en coacht de deelnemers, en daagt hen uit om van elkaar te leren. Bijvoorbeeld over het schrijven van teksten die doen kopen. Schrijfdokter, ahoi!

casestudy-unizovlaamsbrabantbrussel

jolien lauwers Jolien Lauwers, Startersadviseur en Begeleider van Ondernemersforum bij UNIZO Vlaams-Brabant & Brussel: “Onze ondernemers schrijven vaak hun eigen content: blogs en nieuwsbrieven, website en socialemediaposts. Zij waren vragende partij voor een schrijftraining. Mijn collega Lena Laurent was zo enthousiast over een webinar met de Schrijfdokter®, dat zij hem aansprak voor ons Ondernemersforum 'Lerend Netwerk'.

Geen talenknobbel nodig

Schrijfdokter Wim: “Ik maakte meteen duidelijk dat je géén talenknobbel nodig hebt om je lezer over de streep te trekken. Put uit de juiste argumenten en gids hem met je lay-out: dan steven je al af op schrijfsucces. Pas dan buig je je over het woordenspel.

unizo ondernemersforum tijdschriftt  

De drie eerste UNIZO-sessies steunden op mijn tien schrijftests. En de vierde legde de do’s & dont’s van SEO-copywriting bloot.

unizo ondernemersforum inhoud

Trainees en trainer op scherp

W unizo ondernemersforum aanloopsessie im: “In de aanloopsessie stemden we de violen. Iedere deelnemer legde ook op voorhand vast hoe hij na afloop zou beoordelen of hij zijn individuele doelstellingen had behaald. Meten en weten: dat houdt de trainee en mij scherp. Voeg hierbij de perfecte omkadering en stipte opvolging door Unizo-coach Jolien, en je hebt een succesrecept.”

Ruimte om te ontdekken

Jolien: “Ik steek mijn enthousiasme voor de aanpak van de Schrijfdokter niet onder stoelen of banken. Wim heeft een rustige, opbouwende aanpak, wat heel aangenaam overkomt. Hij blijft altijd positief en gebruikt nu en dan humor. Geeft complimenten, maar weet ook feedback te geven als het niet goed is. Kortom: hij is empathisch en biedt de deelnemers ruimte om zelf zaken te ontdekken. Hij zorgt ervoor dat iedereen deelneemt en mee is met het verhaal. Een echte aanrader.”

Thea Bombeek van Winner Resources, reageerde met: “Wim, je enthousiasme en gedrevenheid werken aanstekelijk. Dank voor de boeiende trainingen!”

Karen Van den Broeck van Anasta valt haar bij: “Dit smaakt na vier weken naar meer. […] En mijn verwachtingen waren best hoog, want ik volg de Schrijfdokter al lang. Wim, dank je wel, jij verdient zoveel meer dan een bol mokka op je bord. ?” Dat is een attente inside joke, omdat de Schrijfdokter de laatste sessie beëindigde met: “En nu ga ik van een mokka-ijsje smikkelen, zoals ik dat elke avond doe!” ?

Kennis werd kunde

Toch twijfelt Wim nog wat: “Ik heb er een hekel aan als de kennis die je overdraagt, kennis blijft, en zich niet vertaalt in kunde. Als trainees er niet daadwerkelijk mee aan de slag gaan.” Jolien stelt hem meteen gerust: “In m’n teksten sta ik er nu telkens bewust bij stil of ik genoeg in de jij-vorm schrijf, het werkwoord ‘kunnen’ vermijd, enzovoort. De Schrijfdokter doet me echt kritisch nadenken over het schrijven én lezen van teksten. Wat bekt goed? Wat zou mij en anderen aanspreken?”

Anne Kool van Human Matters: “Ik vond de uitleg nuttig en gelukkig ook praktisch. Ik voelde me na elke les een heel eind vooruitgeholpen. Iedere dinsdagochtend heb ik me als een verbetertijger op de Human Matters-website gesmeten. ? Voor mij zijn de schrijftips een houvast om van de conceptueel-abstracte teksten die we in het bedrijf gebruiken, een heldere en sprekende tekst te maken. Het werd me ook overduidelijk dat taalgebruik een enorme invloed heeft op klantentevredenheid.”

Online in plaats van live

unizo ondernemersforum virtueellpng Jolien: “Corona maakt lerend netwerken natuurlijk moeilijker, want er is bij onlinesessies gewoon geen gezellige babbel aan de koffiemachine of in de toiletpauze. Gelukkig zorgde Wim tijdens de training voor interactie: tussen hem en de trainees, en tussen de trainees onderling. En vangen wij het online-gemis aan sociaal contact op met een afsluitend netwerkevent voor alle deelnemers en coaches van de Ondernemersfora.”

Wim: “Een mooi moment was voor mij alvast het einde van sessie 3. Nu ja, wat het einde had moeten zijn, want een deelnemer vroeg of ik nog even de tijd had om met haar een voorbeeldtekst te bespreken. Natuurlijk had ik dat, terwijl de andere trainees gerust mochten afhaken. Maar dat deden ze niet: ‘Neenee, wij volgen dit graag ook nog mee!’. Zo’n moment van een groep die samen wil leren: daarvan word ik als trainer héél gelukkig.”

Aanrader

Jolien: “Na afloop mailde ik: ‘Je doet dat geweldig, Wim – keep up the good work!’ Ik beveel de Schrijfdokter-training alvast aan bij de starters die ik begeleid. En raad hen aan om de Egoscan te doen én zich in te schrijven voor de Schrijf.be-nieuwsbrief. De tips uit de training gebruik ik bovendien ook zelf tijdens mijn coachingsessies.”

Lerend Netwerker Muriel Kerrels van M-Creaties ten slotte, evalueert in haar feedbackmail de sessies als volgt in haar blauwe inline antwoorden:

unizo lerend netwerk

Ook goesting gekregen?

Ook goesting gekregen in een Lerend Netwerk-ondernemersforum? Check het aanbod.

unizo ondernemersforum banner