Is a HomePage: bool(false)
Current page-id: 416
Home page-id: 641

Should be HomePage: bool(false)

Current LangCode: nl

is a MiniSite: bool(false)

Should Load Subnav: bool(true)

Has Sidebar: bool(false)

Should Load Sidebar: bool(false)

Has bottomMenu: bool(false)


Op zoek naar inspiratie?
Smullen maar!

Door de coaching maak ik nu prompt een prompt!

Hoe veel leer je tijdens een individuele ChatGPT-coaching? Véél, heel veel. Vraag dat maar aan Wim Wittesaele, IT-architect.

casestudy-wimwittesaele

"Wat een avontuur. Het is even geleden dat ik met zoveel energie en goesting uit een gesprek/training ben gekomen. Als een gek ben ik aan de slag gegaan met alles wat je aanleerde."

Het hart van Schrijfdokter Wim Van Rompuy maakt een sprongetje bij de e-mail die Wim Wittesaele hem na zijn individuele coaching stuurt. We laten de twee Wimmen aan het woord - én ChatGPT.
 

Wim Van Rompuy, Schrijfdokter:

 
"Ik ken Wim Wittesaele al jaren en zie uit naar de coachingsessie. Want Wim is een gepokte en gemazelde IT-systeembeheerder die meteen nieuwe mogelijkheden spot, maar ze ook danig op de rooster legt. Zodat alleen die met toegevoegde waarde niet aanbranden. (lacht) En hém moet ík overtuigen van een ChatGPT Plus-abonnement? Uitdaging aanvaard."

"In een geanimeerde voormiddag kaats ik de gespreksbal heen en weer. Al is de doelstelling van Wim concreet: 'Ik wil een prompt die ervoor zorgt dat ChatGPT mij bijstaat in wat ik schrijf. Zodat mijn lezer doet wat ik verwacht.'.

Hoera! EIndelijk iemand die begrijpt dat het niet volstaat om te prompten: "Schrijf me een e-mail over  ...".
Dus geven we ChatGPT de opdracht: 'Kom een voor een met verrassende vragen op de proppen. Daarmee bouw je gaandeweg Custom Instructions op waarmee jij Wim voortaan op zijn wenken bedient.'"
 

Wim Wittesaele, IT-architect:

 
"Terug thuis vind ik de beloofde e-mail met de URL's naar onze chats van vanmorgen. Om er zeker van te zijn dat ChatGPT mij haarfijn kent, onderwerp ik me een tweede keer aan zijn spervuur van gerichte vragen.

En dan de hamvraag: zal ChatGPT met deze gepersonaliseerde instructies nu opleveren wat ik verwacht? Omdat Wim me heeft gevraagd of ik wil getuigen over de coaching, laat ik het los op een testimonial. Enkele vragen en wat bijsturing later, rollen deze woorden van de ChatGPT-pers:
 

ChatGPT, namens Wim Wittesaele:

 
"Bij de start van mijn training krijg ik van Schrijfdokter Wim de instructie: 'Gedraag je als een systeembeheerder die het ChatGPT-model begrijpt en weet hoe hij krachtige prompts opstelt.'

Ik ben even verward. Is dit een nieuwe taak of heb ik zelf een software-update nodig? Nee, het is het begin van een ontdekkingsreis die mijn professionele interacties revolutionair zal veranderen.

Als IT-architect ben ik een expert in de wereld van technologie. Maar beknopt schriftelijk communiceren? Dat is een ander verhaal. Hier komt de coachingsessie in beeld. De sleutel tot verandering? Leren hoe ik ChatGPT aanstuur met het magische "Gedraag je als...". En het vanuit die rol mijn verbeterpunten in teksten te laten opsporen en compenseren.

En wat een verschil maakt dat! Mijn collega’s reageren nu niet alleen, maar komen ook in actie. Het is alsof ik een nieuw communicatiegereedschap heb ontdekt dat de zwaartekracht van technisch jargon doorbreekt.

Ik heb nu een persoonlijke tekstschrijver. Hij zet complexe technische inhoud om in begrijpelijke en actiegerichte individuele boodschappen. Die bovendien aansluiten met hoe ik zou willen schrijven.

Oh ja, voor de duidelijkheid: deze testimonial is een teaminspanning. Ik bracht de technische knowhow in, en ChatGPT gooide er wat flair overheen. Maar de echte held is de trainer die dit allemaal mogelijk maakte."
 

De ingebouwde beeldgenerator van ChatGPT:
 

wimwittesaele coaching

Wonderlijk, toch? Want de coachingsessie vond inderdaad side-by-side in een dakkantoor plaats ...