Is a HomePage: bool(false)
Current page-id: 416
Home page-id: 641

Should be HomePage: bool(false)

Current LangCode: nl

is a MiniSite: bool(false)

Should Load Subnav: bool(true)

Has Sidebar: bool(false)

Should Load Sidebar: bool(false)

Has bottomMenu: bool(false)


Op zoek naar inspiratie?
Smullen maar!

Schrijven hoeft niet moeilijk te zijn!

Wat WOOD.BE doet? Tja, wat doet het niét? Want dit kenniscentrum bulkt van de expertise en biedt een waaier van diensten aan de hout- en meubelindustrie. Het énige nadeel van deze concentratie van technische deskundigen? Dat hun pen niet altijd even vlot is. ? Maar daar paste de Schrijfdokter een mouw aan.

casestudy-woodbe

evi bilteryst Evi Bilteryst, Communications Manager bij WOOD.BE: “De broer van een medewerker was zo lovend over een schrijftraining die hij volgde bij de Schrijfdokter, dat ik niet aarzelde: híj zou ons de kneepjes van het vak leren. Want terwijl we ons als een vis in het water voelen bij meetresultaten, analyses en certificaten, zwoegen we op onze teksten.”

Klanten mislopen

“We voelden dat we potentiële klanten en partners misliepen met onze geschreven communicatie. Mijn vraag aan Schrijfdokter Wim was dan ook eenduidig: ‘Zorg ervoor dat onze mailings en invitaties meer effect sorteren. Dat onze lezers tot actie overgaan.’ En het moet gezegd: Wim overtrof onze verwachtingen. Hij was zijn geld meer dan waard.”

“Hé, schrijven hoeft niet moeilijk te zijn!”

Wie technisch aangelegd is, heeft weleens een kleinere talenknobbel. Het goede nieuws? Ook dan ben je nog perfect in staat om overtuigende teksten te schrijven. Want een wervende tekst haalt zijn kracht vooral uit de argumenten die je uitspeelt, en hoe je die over de bladspiegel verdeelt.

Evi: “Het werd voor ons duidelijk dat schrijven niet moeilijk hoeft te zijn. Zolang je je maar aan de eenvoudige Schrijfdokter-testjes houdt in het ‘Draaiboek voor succesteksten’.

Geen schoolse praatjes

Evi: “Hoe de training verloopt? Zonder schoolse praatjes: Wim hanteert vanaf het begin een persoonlijke en interactieve aanpak. Hij tikt je ook nooit op de vingers, maar geeft je net een fijn duwtje in de rug naar overtuigende en vlotte teksten. Ja, hij laat je soms even zweten. Maar alleen om vervolgens heel opbouwende kritiek te geven – prachtig, toch?”

Tevreden trainees

Evi noteerde deze spontane reacties van haar collega’s:

  • “Het was superinteressant – heel veel bijgeleerd.”
  • “Ik moet toegeven dat ik eerst wat sceptisch was, maar ik heb uiteindelijk veel bijgeleerd. En nog een leuke dag gehad ook.”
  • “Inspirerend en vol van enthousiasme.”
  • “Praktisch georiënteerd: onmiddellijk te implementeren.
    Voor iedereen geschikt: ervaren tot minder ervaren schrijvers.
    Met impact: onmiddellijk resultaat.”
  • “Verrijkend, interessant en op een plezante manier iets noodzakelijks leren.”

Evi: “Ten slotte nog deze reactie, die van een burgerlijk ingenieur komt – dus rationeel van top tot teen: ‘Evi, je weet dat ik wat sceptisch was, maar eerlijk toegegeven, ik vond het heel interessant, leerrijk en tof.’”

Openvallende monden

Evi: “De training is interactief, leerrijk, vaak grappig en gewoon ook leuk. Ik zag veel mondjes van verbazing openvallen (en vaak bleven ze openstaan). Met voorbeelden uit het leven gegrepen ontdek je hoe het niet moet en hoe het wel kan. Met gerichte en praktische tips die je meteen zelf in de praktijk kunt omzetten – echt ideaal.”

woodbe-pennen.jpg Resultaat – zelfs aan de telefoon

Evi: “Ik merk dat mijn collega’s een mail al helemaal anders aanpakken: ze vallen nu met de deur in huis. Zelfs telefoontjes verlopen directer! Ook ik mail nu anders, let op de ‘u’ en ‘jij’, vermijd passiefvormen omdat ze doen twijfelen, en ga recht op mijn doel af door duidelijke calls to action te gebruiken.

Schrijven met hout

Evi: “Er waren enkele last minute afwezigen. En die hadden heel erg ongelijk. Ik kan alleen maar hopen dat de Schrijfdokter ook een fijne dag heeft beleefd en dat hij zijn teksten vanaf nu met onze houten pennen schrijft.”

Schrijfdokter Wim bevestigt: “Evi, wees gerust. Dat materiaal ligt zo prettig in de hand dat het wel moét inspireren. Net zoals jullie trainees dat deden! Want wanneer zij uit het goede hout gesneden zijn – open én tegelijk kritisch – krijg je als trainer vleugels.”

woodbe banner