Is a HomePage: bool(false)
Current page-id: 416
Home page-id: 641

Should be HomePage: bool(false)

Current LangCode: nl

is a MiniSite: bool(false)

Should Load Subnav: bool(true)

Has Sidebar: bool(false)

Should Load Sidebar: bool(false)

Has bottomMenu: bool(false)


Op zoek naar inspiratie?
Smullen maar!

Hartelijk en duidelijk, boeiend en concreet

“Geeft de Schrijfdokter ook workshops over het schrijven van aantrekkelijke vacatures?”, vroeg Karen Lammens, b2b-marketeer voor vacature.com (nu Jobat). “En zijn die hands-on, praktijkgericht en interactief?” Ja, hoor. Karen nam de proef op de som.

casestudy_vacature

Vacature.com karen lammens  - nu onderdeel van Jobat.be - is een kennispartner van hr-managers. Via relevante content, door partnerschappen met interessante initiatieven, en met relevante seminaries. 

Karen Lammens: “We merkten dat veel van onze hr-klanten worstelen met het schrijven van aantrekkelijke vacatureteksten. Om hen daarbij te helpen besloten we om een ontbijtworkshop van 45 minuten te organiseren. Want een leuke én sterke tekst draagt bij tot het overtuigen van de juiste kandidaten.”

Hartelijk en duidelijk

Karen: “Op zoek naar een geschikte trainer kwamen we al snel bij de Schrijfdokter uit. Het contact met Wim Van Rompuy verliep meteen vlot en hartelijk. En zijn werkwijze is duidelijk en transparant. We twijfelden dan ook niet om met hem in zee te gaan.”

Boeiend en concreet

Wim Van Rompuy, Schrijfdokter: “De sessie was een thuiswedstrijd in Mechelen, de stad van Schrijf.be. Karens woorden galmden in mijn achterhoofd: ‘Personeel zoeken is zoveel meer dan vacatures plaatsen. Wij zetten ook krachtige employerbrandingcampagnes op met behulp van onze slimme data en de mediakanalen van DPG Media en Mediahuis.’

Dat werd dan ook mijn insteek: waarom zoveel marketingtijd en -budget spenderen aan je bedrijfsimago, om dat vervolgens neer te sabelen met een grijzemuisvacature?”

training vacatures schrijven

Karen: “De aanpak van Wim miste zijn effect niet. We merkten duidelijk dat alle deelnemers geboeid deelnamen en veel vragen stelden – altijd een goed teken. Wim gaf dan ook veel relevante en vooral concrete tips en tricks, waarmee onze hr-klanten meteen aan de slag konden gaan. En hij gebruikte daarbij vacaturevoorbeelden van de bedrijven die in de zaal zaten.”

Kleurrijke feedback

Karen: “Als marketeer ben ik natuurlijk gebrand op de reacties van de deelnemers. En die waren heel lovend: Wim scoorde meer dan 90%.

De vraag ‘Wat vond u (minder) interessant aan deze sessie?’ leverde deze antwoorden op:

  • "Duidelijk en kleurrijk gebracht met concrete voorbeelden van de groep"
  • "Ik vond alles zeer interessant"
  • "Concrete tips omtrent vacatureopmaak"
  • "Heel interessant en met praktische tips! Ook leuk dat we een draaiboekje meekrijgen."
  • "Concrete tips & tricks, top!"
  • "Heel bruikbare tips"
  • "Zeer goede tips gekregen. Tevens positief dat er met vacatures van personen/bedrijven in het publiek werd gewerkt.

 

Bis!

Never change a winning team. Daarom organiseerde Karen enkele maanden later in Gent al een tweede workshop over hetzelfde onderwerp.

Met de kennishongerige toehoorders van Mechelen in gedachten, verdubbelde ze de workshopduur. Niemand die daarover mopperde – integendeel.

Karen: “Wil je je schrijfskills aanscherpen? Doe dan gewoon een beroep op de Schrijfdokter.”