Is a HomePage: bool(false)
Current page-id: 416
Home page-id: 641

Should be HomePage: bool(false)

Current LangCode: nl

is a MiniSite: bool(false)

Should Load Subnav: bool(true)

Has Sidebar: bool(false)

Should Load Sidebar: bool(false)

Has bottomMenu: bool(false)


Op zoek naar inspiratie?
Smullen maar!

Onze monden vallen open van verbazing!

Heel wat Embuild-werknemers experimenteren al met ChatGPT. De beroepsorganisatie van de Belgische bouwbedrijven wil hen hierbij begeleiden zodat ze AI creatief en efficiënt inzetten bínnen de IT-policy. Ze bellen aan bij SBM Opleidingen.

embuild

Filip_Coveliers_-removebg-preview.pngGoedele Akkermans, HR Business Partner van Embuild: “Omdat ze er als eersten mee in contact komen, nodig ik de medewerkers van onze communicatieafdeling uit, zoals de redacteurs, grafisch vormgever, persverantwoordelijke, eventorganisatoren en accountmanagers.”

Onvermoede mogelijkheden

Bram_Schietekatte.pngCommunicatiedirecteur Filip Coveliers (foto boven) en redacteur Bram Schittecatte (foto hiernaast) zijn natuurlijk ook van de partij en delen hun feedback:

“De deelnemers kijken met veel interesse uit naar de opleiding, maar met nog meer onwetendheid. Want we weten allemaal wel dat ChatGPT tekstjes kan genereren, maar vermoeden dat het nog veel meer in zijn mars heeft. Alleen, hoe ver reiken zijn mogelijkheden dan wel? Héél ver, zo blijkt tijdens de workshop. Want de monden vallen open van verbazing, vooral over hoe je met generatieve AI redeneringen en verkoopstrategieën ontwikkelt.”

AI-toepassingen naar onze jobs vertaald

“We krijgen echt wel waar voor ons geld, omdat we leren hoe we véél meer uit ChatGPT halen – inclusief massa’s nuttige tips. Wim vertaalt gewoonweg prima de mogelijkheden van AI naar onze jobs. Hij is empathisch en past zich heel makkelijk aan zijn publiek aan. Ad rem, ook.”

“We gaan ChatGPT nu inzetten voor hertalingen in plaats van vertalingen, voor tekstherwerking naargelang de verwachtingen en schrijfstijl van de doelgroep. Of  nog: voor het maken van tekstafgeleiden voor video, e-mailings of social media.”

Enorm gedreven lesgever

Dat de opleiding bij alle deelnemers in de smaak valt, blijkt uit reacties zoals:

  • “De opleiding is top en wordt vlot gegeven door een enorm gedreven lesgever! Iedereen kan er iets van opsteken, zeker wie met communicatie bezig is.”

“We moéten er gewoonweg mee aan de slag!”

  • “Ik vind het een zeer complete opleiding. Wim bezit zéker de nodige kennis en kan dan ook op een correcte manier antwoorden op de vragen die gesteld worden. Om er ook echt mee te werken, moet je into deze apps zijn, wat minder in mijn natuur ligt, maar het is ontegensprekelijk (een groot deel van) de toekomst, dus we moéten ermee aan de slag.

embuild-chatgpt-workshop.jpeg

ChatGPT binnen een Copilot-policy

Een andere deelnemer merkt op:

  • “Ik was al een AI user vóór de opleiding. Toch helpt ze me om het verschil tussen de platformen (ChatGPT en Copilot) beter te begrijpen.”

ChatGPT overvleugelt Copilot in creativiteit en feedback, maar legt de duimen als het op tijdswinst aankomt. Net omwille van die die efficiëntie koos Embuild eerder al voor Copilot.

SBM L&D-projectcoördinator Vanessa pikt dit spanningsveld op en belegt prompt een video-overleg tussen Goedele, Wim en IT-directeur Stef Loyens. Zo is die laatste zeker dat de Embuild IT-policy wordt nageleefd. Embuild: "Een goede dynamiek, zowel proactief als reactief, typeert Vanessa. En laat dat nu net zijn hoe wij graag werken!”

 

Over Embuild (voorheen ‘Confederatie Bouw’)

Embuild vertegenwoordigt 16.000 bouwbedrijven. Daarmee is het veruit de grootste bouwfederatie en de enige die in heel België actief is, zodat ze de stem van de bouw vertegenwoordigt in de Wetstraat.
Embuild is de grootste uitgever van Belgische vakbladen en organiseert jaarlijks 4 vakbeurzen.
De Open Wervendag is dan weer het grootste professionele eendagsevenement voor het grote publiek, dat online zijn gading vindt op buildyourhome.be.

 embuild-slogan.jpg

embuild-logo2.jpg