Is a HomePage: bool(false)
Current page-id: 416
Home page-id: 641

Should be HomePage: bool(false)

Current LangCode: nl

is a MiniSite: bool(false)

Should Load Subnav: bool(true)

Has Sidebar: bool(false)

Should Load Sidebar: bool(false)

Has bottomMenu: bool(false)


Op zoek naar inspiratie?
Smullen maar!

ChatGPT verrijkt het werk van UX/UI-designers

Humix draait aan de Belgische top van UX/UI-design, en die plaats wil het behouden. Hoe? Onder andere door ChatGPT in te schakelen daar waar het toegevoegde waarde biedt. Het verslag van twee boeiende workshops!

humix

tommy de kimpe“Aspirine en appeltaart”: dat is het enigmatische antwoord van Tommy De Kimpe op de vraag waarom hij aan Schrijfdokter Wim denkt voor de AI-opleiding die Humix zoekt.

Tommy is er User Experience Strategist: “Liefst vijftien jaar geleden volgde ik bij Wim de indrukwekkende schrijfopleiding die rond die twee woorden draait, en waarvan ik nu nog altijd de vruchten pluk. Combineer dat met zijn webinar over ChatGPT-flaters, en je begrijpt waarom ik bij hem aanklop voor een AI-workshop.”

Waarom schuiven jullie ChatGPT in de werkzaamheden in?

“We zien generatieve AI ook in onze sector van UX/UI-design binnensijpelen. Na wat experimenteren merken we dat AI ons kan helpen bij (1) de uitwerking van offertes, plannen van aanpak en UX-strategieën, en (2) de creatie van verfrissende content om potentiële klanten en werknemers te overtuigen.

Toch blijft het gevoel hangen dat we er niet alles uit halen en we het niet systematisch genoeg aanpakken. Dus besluiten we om ál onze consultants op te leiden.”

Worden jullie verwachtingen ingelost?

“Ja. AI is veel krachtiger dan we durfden te vermoeden. Trainer Wim sleept zoveel extra usecases aan dat hij onze ogen opent. Denk aan het gebruik van AI voor diepgaande UX-research en de personalisatie van gebruikerservaringen op een schaal die we ons niet konden voorstellen.

Bovendien wordt het duidelijk dat je een systematische methode nodig hebt om uit ChatGPT te halen wat erin verborgen zit. Schrijfdokter Wim biedt zo’n methode in een handig stappenplan. Tel daarbij de betaalversie van ChatGPT en de browserextensie om instant te schakelen tussen tone of voice en gebruikersprofiel, en je bent vertrokken.”

Over Humix

Humix Agency (UX/UI) is gebaseerd in Antwerpen. Met zijn 16 experts in UX-design, UI-design, accessibility en CRO (conversieoptimalisatie) garandeert het gebruikers de best mogelijke user experience. Daarvoor staat het zijn klanten bij van strategie tot design in een waaier van sectoren.

Gebruikte iedereen al ChatGPT?

“Nee, want onbekend maakt onbemind. De meesten experimenteerden al wel, maar de resultaten stelden vaak wat teleur. Daarnaast zijn ze beducht om de menselijke touch in hun creatieve werk te verliezen: voor creativiteit en design is de menselijke input toch onontbeerlijk?! Klopt, maar niet AI zal de creatievelingen vervangen, creatievelingen die AI beheersen, zullen dat doen. ChatGPT verrijkt ons werk én neemt ons routinetaken uit handen, zodat wij ons nog meer kunnen focussen op creativiteit en strategie.”

Hoe zorg jij ervoor dat de workshop past bij ieders verwachtingen?

“Daartoe deel ik onze werknemers in twee groepen op. Enerzijds management en sales voor het schrijven van offertes, plannen van aanpak en UX-strategie. Anderzijds alle UX/UI-consultants die uitmuntende gebruikerservaringen en interfaces creëren: zij kijken uit naar hulp bij contentcreatie, inspiratie en beeldgeneratie.

Wat ik bijzonder apprecieer aan Wim? Dat hij zijn aanpak aanpast om voor beide groepen te cateren, en dat hij aan de hand van de noden die hij live detecteert, zijn aanpak en inhoud bijstuurt.”

Gaan je collega’s ook echt aan de slag met ChatGPT?

“Absoluut. We zijn nu allemaal meer geneigd om AI-tools te integreren in ons dagelijks werk, we experimenteren meer en benaderen onze projecten met een andere mindset. Zo plukken we elke dag de vruchten van beide workshops, die inzichten en praktijk koppelen. Het ChatGPT 11-stappenplan hou ik voortaan altijd wel in de buurt.”

Wat verrast je in de workshops?

“Wim heeft het vermogen om complexe AI-concepten te vertalen naar begrijpelijke en praktisch toepasbare tips. Hij past zich daarbij vlot aan: je kunt op voorhand wel peilen naar ieders verwachtingen, maar de magie ontstaat toch alleen wanneer je inspeelt op de spontane reacties. In de UX/UI-groep is hands-on leren alleen nog belangrijker: liever leren door te doen dan door te luisteren.

Overall ben ik zéér tevreden over de workshops en ben ik blij dat we ze georganiseerd hebben. Vandaar dat ik graag deze getuigenis geef.”

 

humix banner