Is a HomePage: bool(false)
Current page-id: 416
Home page-id: 641

Should be HomePage: bool(false)

Current LangCode: nl

is a MiniSite: bool(false)

Should Load Subnav: bool(true)

Has Sidebar: bool(false)

Should Load Sidebar: bool(false)

Has bottomMenu: bool(false)


Op zoek naar inspiratie?
Smullen maar!

Sterk betrokken webinardeelnemers

Ook op overheidsdiensten en socialprofitorganisaties heeft ChatGPT een enorme impact. Dus richt Kortom, dat hun communicatieprofessionals verbindt, de spot op de mogelijkheden van generatieve AI. Coördinator Joost Ramaut vertelt hoe.

testimonial-kortom

joost ramoutJoost: “Op de 2023-uitgave van onze ‘Dag van de Digitale Communicatie’ steekt AI in alle domeinen de kop op. Een van de sprekers is Schrijfdokter® Wim: zonder theorie toont hij hoe je vragen aan ChatGPT stelt, afbakent en specificeert. Uit de respons van het publiek blijkt dat de honger naar concrete informatie groot is. Dus plannen we in het najaar een webinar met zowat 50 deelnemers.”

 

wimvanrompuy dagvandedigitalecommunicatie 2023kortomSchrijfdokter Wim in het Vlaams Parlement tijdens de Dag van de Digitale Communicatie

Van afwachtend naar geïnspireerd

Schrijfdokter Wim: “De communicatieprofessionals die Kortom verenigt, reageren niet anders dan die in de profitsector: afwachtend maar geïnteresseerd. Met dezelfde vragen die in hun hoofd spoken: kan ChatGPT echt zo veel als wordt beweerd? En hoe verleid ik het dan tot topantwoorden? Kortom, een combinatie van fascinatie en koudwatervrees.”

Joost: “Wim laat de concrete chatvoorbeelden elkaar opvolgen, waaraan hij dan de strikt benodigde basiskennis breidt. Heel praktijkgericht en herkenbaar, actueel en laagdrempelig – de waarden waarvoor ook Kortom als organisatie staat.”

Geanimeerde vragenronde

Wim: “Joost vroeg me om 1 uur informatie te delen, en de rest te bewaren voor maximaal 1 uur vraag en antwoord.”

Joost: “En dat tweede uur benutten de deelnemers tot de laatste minuut met een spervuur van vragen. Opvallend hoe daarbij de interesse uitwaaiert van het puur praktische gebruik, over copyrightkwesties, tot de impact op de structuur van websites en intranetsites.”

Wim: “Hiervoor doe ik het: deelnemers die durven te vragen. Want dan zet ik hen snel op weg én behoed ik hen voor de valkuilen. Zoals op ChatGPT rekenen voor facts & figures: dat is vragen om moeilijkheden.”.

Uit ons leven gegrepen chatvoorbeelden

Joost: “Het webinar is een succes, met veel spontane positieve reacties van betrokken deelnemers: ‘de situaties in de voorbeeldchats komen uit ons vakgebied en de trainer is duidelijk heel erg betrokken bij wat ons bezighoudt.’”

 

kortom aanbof