Is a HomePage: bool(false)
Current page-id: 416
Home page-id: 641

Should be HomePage: bool(false)

Current LangCode: nl

is a MiniSite: bool(false)

Should Load Subnav: bool(true)

Has Sidebar: bool(false)

Should Load Sidebar: bool(false)

Has bottomMenu: bool(false)


Op zoek naar inspiratie?
Smullen maar!

Wim enthousiasmeert zelfs de meest kritische

Schrijfdokter Wim lijkt wel uit de douche gestapt, wanneer hij bij Logo Kempen aanklopt. Onophoudelijke regen geselde zijn vizier op weg naar Turnhout. Maar de warme ontvangst door Lynn Weyns, coördinator en verantwoordelijke geestelijke gezondheid, blaast de nattigheid meteen weer buiten.

testimonial-logokempen

lynn weyns“Of de workshop iets in gang zette?”, vragen we enkele dagen later. Lynn laat er, op z’n Kempisch, geen gras over groeien: “Direct. We praten erover tijdens werkpauzes en zelfs wanneer men thuis vraagt hoe onze dag was. Zoals collega Hanne: ‘Ik ben fan! En mijn man ondertussen ook.’

Bij Logo Kempen gebruiken we nu ChatGPT als externe hulplijn: we laten ons erdoor inspireren en toetsen er onze ideeën mee af.”

Kempen in actie

“Een voorbeeld van de instant impact van ChatGPT?  In 2024 pakken we uit met ‘Kempen in actie. Stap voor stap naar een energieker leven’. Het project draait rond valpreventie en 10.000 stappen bij ouderen.

Wanneer Wim ons om een onderwerp vraagt om live aan ChatGPT voor te leggen, ligt de keuze dan ook voor de hand. We leren hoe we met juiste vragen plots excellente antwoorden van ChatGPT krijgen. Na de workshop promoveren we haar (die gender past in ons vrouwenteam) meteen tot Projectondersteuner!” (lacht)

Brainstormpartner

“Met ChatGPT vertalen we onze doelstelling – meer levenskwaliteit en gezonde levensjaren voor iedereen – nu nog sneller en beter in concrete acties.

Hoe leveren we wat elke betrokken partij van ons verwacht? Welke drempels moeten we overwinnen? En hoe doen we dat dan? ChatGPT is er de ideale brainstormpartner voor. Zij heeft alle kennis netjes in patronen opgeslagen, en wij hebben nu de kunde om die los te peuteren. Ook al moeten we haar soms wat bijsturen, de wisselwerking is enorm verrijkend.”

Geen bedreiging, integendeel

Op de vraag of AI dan geen bedreiging vormt voor communicatiejobs, stelt Lynn gerust:

“In ons team stond niet iedereen te springen om met ChatGPT aan de slag te gaan. Sommigen waren bij aanvang van de workshop zelfs wat wantrouwig of gezond kritisch. Maar gaandeweg ontdekken we met z’n allen de talloze mogelijkheden. En beseffen we dat we met AI nóg betere projecten op poten zetten. Hoe? Door proactief met veel meer factoren rekening te houden.

Die omslag is trouwens de verdienste van Wim: hij enthousiasmeert zelfs de meest kritische om AI met beide handen aan te grijpen – al geeft hij ook duidelijk de grenzen van AI aan.”

Wims tweede vrouw?

“Wim is zo gepassioneerd door AI dat wij stiekem denken dat het zijn maîtresse is. (knipoogt) Net zoals zijn AI-startersgids zit Wim vol praktische AI-tips. In een ontspannen trainingsstijl neemt hij je op een toegankelijke manier mee in het verhaal, waarbij hij oog heeft voor de noden van iedere deelnemer. Een aanrader! Bedank hem nogmaals om zijn expertise met ons te delen.”