Is a HomePage: bool(false)
Current page-id: 416
Home page-id: 641

Should be HomePage: bool(false)

Current LangCode: nl

is a MiniSite: bool(false)

Should Load Subnav: bool(true)

Has Sidebar: bool(false)

Should Load Sidebar: bool(false)

Has bottomMenu: bool(false)


Op zoek naar inspiratie?
Smullen maar!

Wim is haast een offline-chatbot óver ChatGPT

Hoe krijg je als marketeer uit ChatGPT geperst wat je nodig hebt? Verrrassing (not): we vragen het aan een Team Leader Marketing.

testimonial-thomaspertry

thomas pertry testimonialEven sta ik met m’n mond vol tanden als Thomas Pertry van wal steekt: “Aha, de medewerker van de EHBcO!”

Hij hoort me vast aarzelen aan de telefoon, want hij vervolgt: “De Eerste Hulp Bij ChatGPT-Ongevallen, bedoel ik. Want dat is Schrijfdokter Wim echt wel. Hij heeft zoveel vakkennis dat hij bij wijze van spreken een offline-bot voor ChatGPT is!” (grinnikt)

Thomas werkt als Team Leader Marketing voor Mitsubishi Electric.
Hij zakt af naar Gent voor de open sessie ‘Schrijven met ChatGPT als copiloot'. Schrijfdokter Wim geeft die en SBM Bedrijfsopleidingen organiseert ze.

Waarom wil je ChatGPT onder de knie krijgen, Thomas?

Thomas: ”AI en ChatGPT zijn all over the place. Bovendien zei iedereen me wat een enorm krachtige tool dit wel is. Daar wilde ik het fijne van weten omdat ik er ook al wat mee geëxperimenteerd had.”

Kijk je nu anders tegen ChatGPT aan?

“Absoluut. Ik heb de chatbot nu helemaal gepersonaliseerd zodat hij mij beter begrijpt. En me dus ook betere resultaten voorschotelt – zelfs in m’n gratis account. Al is de volgende stap ervoor betalen, want ChatGPT versnelt mijn werk echt. Het geeft me snel een basis om op te bouwen en verrast me met ideeën.”

Hoe verloopt de opleiding?

“Opleiding? Workshop, bedoel je, want het gaat er heel interactief aan toe. Niet één slide komt eraan te pas. Wim steekt meteen van wal met een … chat, die we samen met ChatGPT voeren. Vervolgens daagt hij ons uit om een probleem op tafel te leggen waarmee we in onze job worstelen. Dat leggen we aan ChatGPT voor: zo leer je al doende prompten voor het beste antwoord. Iedereen komt ook aan bod (nvdr SBM aanvaardt maximum 12 deelnemers per sessie). Zo speelt Wim direct in op alle vragen, waarmee hij concrete use cases bouwt.”

Je moet dus als trainee bij de pinken blijven?

“Dat wel. Je hebt het niet door, maar uiteindelijk komen alle elementen aan bod. Zoals Wim bij aanvang zegt: ‘Ik ken de start en de finish van deze opleiding, maar heb geen flauw idee van de weg tussen beide. Dat houdt ook mij scherp.’”

En dan vol goede moed zelf aan de slag?

“Absoluut, want al doende leer je. Toch kreeg ik ChatGPT maar niet zo ver om woorden in een titel geen hoofdletter te geven, zoals ze in Amerika doen. Ik mailde m’n vraag naar Wim, en kreeg prompt het antwoord. Dat post hij dan trouwens ook op LinkedIn, merkte ik.”

Is je AI-honger nu gestild?

“Nee, ik wil méér van dit!” (lacht)

 

mitsubishi electrics banner