Is a HomePage: bool(false)
Current page-id: 416
Home page-id: 641

Should be HomePage: bool(false)

Current LangCode: nl

is a MiniSite: bool(false)

Should Load Subnav: bool(true)

Has Sidebar: bool(false)

Should Load Sidebar: bool(false)

Has bottomMenu: bool(false)


Op zoek naar inspiratie?
Smullen maar!

Doel bereikt voor iedere trainee

Hoe implementeer je ChatGPT in je bedrijf? Door een kerngroep diepgaand aan te pakken of door alle collega’s de goede startbasis te geven? De West-Vlaamse specialist in architecturale verlichting vroeg aan SBM Bedrijfsopleidingen om de tweede optie uit te werken.

weverducre

lize-verschuere-weverducre.pngLize Verschuere, Team Leader HR bij Wever & Ducré Lighting vertelt over haar keuze:

“We opteren voor een halve dag met 4 gemengde groepen. Want de collega’s komen uit de meest diverse functies: finance, HR, lighting design, customer service, productmanagement, TL warehouse, marketing, enzovoort. De meesten hebben natuurlijk al wel van AI gehoord, maar gingen er nog niet mee aan de slag.
 

Over Wever & Ducré Lighting
Wie gaat er schuil achter Wever & Ducré? We lichten graag het tipje van de sluier. Wever & Ducré is de Belgische specialist in architecturale verlichting. Een team van creatieve mensen uit alle hoeken van de wereld. Wat hen verbindt? De liefde voor buitengewone armaturen die het leven mooier maken. Unieke creaties die visie en vakmanschap verenigen. Omdat het leven te kort is voor eentonige verlichting. 

 
Vanessa Aneca
, L&D Projectcoördinator bij SBM Opleidingen:

“Tijdens de intake vertelt Lize me wat ze wil bereiken: haar collega’s correct informeren over wat AI kan en niet kan, hun eventuele schrik ervoor wegnemen en hen laten kennismaken met de meerwaarde. Want onbekend maakt onbemind, toch? Tegelijk benadrukt ze dat AI nooit het personeel mag vervangen, maar net iedereen moet helpen bij zijn specifieke taken. Daarom schuif ik onze AI-docent Wim van Rompuy naar voor.”
 

Lize:

“De vier AI/ChatGPT-initiaties zijn een schot in de roos. Dat leid ik af uit het feit dat iédere deelnemer in zijn evaluatie aangeeft dat het doel is bereikt. Ook de vele tips & tricks die ze meekrijgen, vinden ze heel waardevol. Dit is een greep uit hun letterlijke feedback over wat ze meenemen uit de sessie:

 • Er kwamen tijdens de opleiding tal van ideeën naar boven waarvoor ik ChatGPT kan gebruiken in mijn job.
 • Je krijgt een goede basis mee en leert dit concreet toe te passen.
 • Het stappenplan om concreet mee aan de slag te gaan.
 • De juiste vraagstelling toepassen.
 • Wat ChatGPT extra kan, hoe je ermee communiceert, welke vragen je op welke manier stelt om juiste info te krijgen.
 • Mogelijkheden/gevaren van Chat GPT werden zeer goed toegelicht. Uitstekende docent.

Als praktische toepassingen citeren ze bijvoorbeeld het maken van hertalingen in plaats van vertalingen, de formulering van e-mails, Excel-formules laten maken, en zelfs de toepassing van AI in het dagelijkse leven.
 

Wim Van Rompuy, aiTrainer:

“Ik vraag de trainees altijd uitdrukkelijk om me situaties uit hun leefwereld aan te reiken. Tot iemand me vraagt of ChatGPT ook iets kan betekenen voor een kind met Asperger. En we er met de juiste prompting snel in slagen om ChatGPT complexe schooltaken te laten opbreken in heldere, behapbare instructies. De brede glimlach op het gezicht van de moeder is hartverwarmend. Ook al is dit geen professionele toepassing, ze geeft des te meer vertrouwen in wat AI kan betekenen.”
 

Lize:

“Dat hoor ik graag. Nu, we werkten al eerder met SBM samen en dat beviel ons altijd goed, net zoals nu met de goede opvolging door Vanessa. En Wim? Die beschrijven onze trainees als volgt:

 • Hands-on aanpak.
 • Enorm gepassioneerde lesgever die theorie onmiddellijk weet om te zetten in praktijk.
 • Heel spontane en aangename trainer, duidelijke uitleg en veel voorbeelden getoond.
 • Goede uitleg en uitgebreide kennis over het onderwerp.
 • Iedere vraag beantwoord.
 • Sterk dat hij van zijn ‘ergste vijand’ zijn ‘beste vriend’ heeft gemaakt in de copywritingwereld!
 • Geeft de training op een boeiende manier.
 • Heel goeie trainer, kent zijn vak heel erg goed. Heeft zelf al veel getest in het programma, kon op bijna alles antwoorden.
 • Toont aan de hand van verschillende voorbeelden aan hoe je optimale resultaten met ChatGPT bekomt.
 • Vroeg input vooraf en tijdens opleiding, dus was op maat.
 • Geduldig, luisterde naar alle deelnemers, gaf interessante input.
   

Wim:

“Dit doet me enorm deugd, natuurlijk. Zeker omdat ik altijd alles uit de kast haal om m’n trainees, hun bedrijf en SBM het beste van mezelf te geven. Omdat ze dat verdienen. Los daarvan voel ik me thuis in West-Vlaanderen, ook al ben ik niet van hier. Helemaal happy, dus!”

  

wever ducre hr