Is a HomePage: bool(false)
Current page-id: 416
Home page-id: 641

Should be HomePage: bool(false)

Current LangCode: nl

is a MiniSite: bool(false)

Should Load Subnav: bool(true)

Has Sidebar: bool(false)

Should Load Sidebar: bool(false)

Has bottomMenu: bool(false)


Op zoek naar inspiratie?
Smullen maar!

Trainees verguld met de hands-on workshop

Stap eens op een campus van de Erasmushogeschool Brussel (EHB) binnen. Of check gewoon nog maar de website. Dan voel je meteen de vibe die er hangt: deze hogeschool heeft een smoel. Een herkenbare identiteit met grote nadruk op … identiteit: ‘Niet voor iedereen, wel voor jou’ luidt het devies.

Helaas verloor dat positieve imago in de EHB-vacatures wat van zijn pluimen. Want die waren wat grijzig, niet overtuigend genoeg. “Dat kan beter!” besloot de HR-afdeling, die de Schrijfdokter® te hulp riep.

casestudy_erasmushogeschool

Evi Tilkens is HR Dossierbeheerder bij de EHB: “Ik volgde zelf een korte workshop van de Schrijfdokter, door vacature.com (nu Jobat) georganiseerd. Toen dacht ik al bij mezelf: dit is vast ook voor mijn collega’s nuttig. Maar goed, we gaan hier niet over een nacht ijs. Al wisten we na een bezoekje aan de Schrijfdokter-website wel zeker dat we met hem in zee wilden gaan.”

Wat heeft de Schrijfdokter dat andere trainers niet hebben?

Evi: “Tja, dát weet ik natuurlijk niet, want ik ken hen niet allemaal, he? (lacht). Ik kan je wel vertellen wat Schrijfdokter Wim aanbiedt.

Kijk, we zochten concrete en praktische schrijftips en ondersteuning voor onze HR-collega’s. Want zij schrijven dapper de meeste vacatures zelf, zonder dat ze hiervoor specifiek zijn opgeleid. De schrijftraining mocht hen dus zeker niet ontmoedigen, maar net kapstokken geven om hun vacature aan op te hangen. En dat is precies wat Schrijfdokter Wim belooft – en aflevert.”

Hoe reageerden de trainees?

Evi: “De trainees waren verguld met de hands on-workshop. Wim daagde hen uit om mee te denken en te werken met de tips en tricks die hij aanreikte. Wat ook opviel: dit was geen generische opleiding.

Onze Schrijfdokter kwam voorbereid: hij wist wie we waren en paste zijn advies toe op onze situatie. En met een portie humor slaagde hij er zowaar in om onze aandacht vast te houden. Dat het snor zat, bewijst de reactie van mijn collega van de dienst Onderwijs. Zij werkt dagelijks met de meest uiteenlopende leervormen en vond dit een uitstekende opleiding.”

Kregen jullie vacatures intussen al wat kleur?

Evi: “Ja, we zien echt beterschap. Wat gek is: zelfs bij de collega’s die de training niet zelf volgden. Daar zitten de Schrijfdokter-draaiboekjes vast voor iets tussen. Die vinden gretig aftrek omdat ze houvast bieden bij het checken van je teksten.”

Evi: “Ik heb trouwens in primeur nog goed nieuws voor de Schrijfdokter. Want hoe goed een workshop én voornemens van trainees ook zijn, de dagelijkse drukte haalt hen toch in. Daarom plannen we dit jaar een herhaling van de workshop. Breng Wim dat goede nieuws al maar vast. Want stond je niet net op het punt om te vragen of ik de training zou aanbevelen? Ja, dus. (lacht)”
 

banner erasmushogeschool